Titel hierdoor al zijn eigendommen over te

Titel : The Lord of the RingsOnderdeel : the Fellowship of the RingSchrijver : J.

R.R. TolkienUitgave : HarperCollinsPublishers, 1995InhoudOp een dag in het rustige plaatsje Hobbiton kondigt Mr. Bilbo Baggins aan dat hij een groot verjaardag feest geeft ter ere van zijn 111ste verjaardag ( dit is zelfs voor Hobbits een hoge leeftijd ), en omdat zijn neefje Frodo Baggins tegelijk met hem jarig is en 33 wordt ( op deze leeftijd wordt je volwassen als je een Hobbit bent ) wordt het feest alleen maar groter. Maar dit zijn niet de enige redens om het grote feest te geven. Mr. Bilbo is ook weer van plan om op reis te gaan en Hobbiton voor altijd te verlaten. En hierdoor al zijn eigendommen over te laten dragen aan Frodo, waaronder ook zijn bijzonderste eigendom, een gouden ring met magische krachten om iemand te laten verdwijnen.

Sometimes it is hard to do all the work on your own
Let us help you get a good grade on your paper. Get expert help in mere 10 minutes with:
  • Thesis Statement
  • Structure and Outline
  • Voice and Grammar
  • Conclusion
Get essay help
No paying upfront

Hij heeft deze ring gestolen van een wezen genaamd Gollum in een van zijn eerdere reizen. Door deze ring is Bilbo ontsnapt door onzichtbaar te worden. En heeft later nog vele reizen gevoerd waardoor hij vele rijkdommen heeft vergaard. Op de grote dag 22 september hebben Bilbo en Frodo iedereen uitgenodigd die maar wat met hun te maken hadden, waaronder ook een machtige tovenaar en vriend genaamd Gandalf die het vuurwerk verzorgt. Op een bepaald moment houdt Bilbo een toespraak en aan het eind kondigt hij aan dat hij vertrekt, binnen een flits van een seconde is Bilbo verdwenen en alle Hobbits schrikken. Maar dit is al gauw weer over en ze gaan weer door eten en feesten. Voor dat Bilbo weg gaat spreekt hij nog met Gandalf. Na een poosje stopt Bilbo de ring met wat moeite in een envelop en zet het op de schoorsteen mantel voor Frodo.

17 jaar verstrijken, in deze tijd zijn Frodo en Gandalf er achter gekomen dat de magische ring die Frodo bezit van eenDark Lord is (genaamd Sauron), en dat als Sauron deze ring in zijn bezit krijgt en het met zijn eigen ringen samen voegt hij onstopbaar is en de macht heeft om alles te vernietigen. Hij mag deze ring dus absoluut niet krijgen. Na een paar weken na Gandalfs laatste bezoek raak Frodo ongerust omdat hij moest wachten op Gandalf, om te kunnen vertrekken uit Hobbiton en naar Rivendell te gaan. Maar als Gandalf te lang op zich laat wachten besluit Frodo te vertrekken. Frodo verkoopt zijn huis en laat de meubelen naar een huis in Brandy Hall verplaatsen. Dit is op weg naar Rivendell en is een goeie dekmantel voor alle nieuwsgierige hobbits. Frodo vertrekt samen met zij tuinman en trouwe vriend Sam Gamgee en met Merry en Pippin twee goede vrienden van Frodo. Frodo en zijn vrienden besluiten om op de voet te gaan naar Brandy Hall om van het landschap te kunnen genieten.

Als ze na drie dagen in Brandyhall aankomen hebben de Hobbits al veel meegemaakt, zo hebben ze een raar groot zwart wezen op een groot zwart paard gezien en nadat ze later die dag met wat elven hadden gepraat, die ze toevallig tegen kwamen, Blijkt dat het zwarte wezen een zwarte rijder (black rider) is die voor de Dark Lord Sauron werkt en de ring moet opsporen. Hierom besluit Frodo dan ook om gelijk de volgende dag te vertrekken naar Bree (wat op de weg ligt naar Rivendell ) samen met de pony’s die daar voor de vier Hobbits klaar staan. Ze besluiten om niet over de grote weg te gaan maar door het bos, om zo niet gezien te worden. Na een lange tocht door het bos komen ze bij een rivier uit en besluiten ze om even uit te rusten, maar als Frodo na een poosje Pippin en Merry hoort schreeuwen blijkt dat een boom ze heeft opgeslokt, Na paar hopeloze pogingen om ze los te krijgen horen ze opeens iemand op hun afkomen. Hij helpt Merry en Pippin uit de boom te verlossen en verleent ze voor paar dagen onderdak. Hij blijkt een oude elf te zijn genaamd Tom Bombadil, hij noemt zichzelf de meester over het bos. Hij raad ze aan als ze in Bree zijn naar een herberg genaamd The Prancing Pony te gaan. Als Frodo in Bree aankomt merkt hij pas echt dat hij in een ander gebied is want naast de Hobbits zijn hier ook veel Dwergen, Elven en Mensen (of hoe de Hobbits ze noemen Big People ).

In de herberg ontmoet Frodo Strider een rare lange man die in een donker hoekje zit. Nadat Frodo met hem heeft gesproken blijkt dat Strider iets van de ring af weet, alleen Frodo vertrouwd hem nog steeds niet, nadat Frodo weer een poosje met Strider gesproken heeft komt de eigenaar van de herberg naar toe Frodo met een brief. De brief is afkomstig van Gandalf, in de brief staat dat er een vriend van Gandalf in Bree aanwezig is genaamd Strider. De naam Aragorn ( de echte naam van Strider ) staat ook nog in de brief zodat Frodo kan checken als dit wel de echte Strider is. Als later alles goed blijkt te zijn, Besluiten de vier Hobbits dat Aragorn met ze mee reist naar Rivendell en dat ze.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

x

Hi!
I'm Gerard!

Would you like to get a custom essay? How about receiving a customized one?

Check it out