Cuprins:Principalele cauze ale durerilor de dinti in sarcinaCum sa va pastrati dantura sanatoasa in timpul sarciniiDisconfortul pe parcursul sarcinii devine tot mai pronuntat odata cu cresterea bebelusului. In aceasta perioada, tot corpul tau se schimba iar durerea de spate si dormitul prost pe parcursul noptii sunt primele semne de disconfort care apar. Se poate, totusi, ca o noua sursa de disconfort sa apara pe parcursul celor noua luni. Multe femei gravide se plang de dureri de dinti in sarcina.Afla de la specialistii Baby Stem totul despre durerile de dinti in sarcina si despre specifica durere de masea in sarcina, dar si cum sa ameliorezi acest disconfort.Principalele cauze ale durerilor de dinti in sarcinaIata ce va poate provoca dureri de dinti in sarcina si senzibilizarea gingiilor si cum puteti face fata durerii in conditii de siguranta:Modificari hormonale – Schimbarile hormonale ce au loc in corpul dumneavoastra in perioada sarcinii sunt principala cauza de aparitie a durerilor de dinti in sarcina si a sensibilitatii gingiilor.
Datorita cresterii fluxului de sange si a hormonilor hiperactivi, multe femei semnaleaza dureri de dinti si durere de masea in sarcina. Potrivit Asociatiei Americane de Sarcina, hormonii de sarcina afecteaza de fapt modul in care organismul reactioneaza la bacterii, ceea ce poate duce la infectii parodontale si dureri de dinti sau de gingii.Cresterea fluxului de sange. Corpul tau este suprasolicitat pentru a putea sustine micutul bebelus ce creste in pantecele tau. Acest proces duce la cresterea fluxului de sange in organism. Acest flux crescut de sange poate duce la gingii sensibile, umflate care sunt delicate la atingere. Alimentele calde si reci pot declansa aceasta sensibilitate, chiar daca nu ati mai experimentat pana acum astfel de?? disconfort.
- Thesis Statement
- Structure and Outline
- Voice and Grammar
- Conclusion
Cum sa va pastrati dantura sanatoasa in timpul sarcinii Desi sarcina poate limita o parte din interventiile medicamentelor folosite adesea pentru tratarea dintilor si gingiilor, cu o grija sporita si atentie, va puteti mentine zambetul sanatos in timpul celor 9 lunide sarcina. Mentinerea tuturor obiceiurilor importante de igiena pe care le-ati dombandit pana acum va va mentine dantura sanatoasa si fara durere.Alegeti o perie moale. Dintii sensibili necesita o periere delicata. O perie de dinti cu perii moi curata dintii delicat pentru a reduce durerea si sangerarea gingiilor in viitor. Este important, ca si pana acum, sa efectuati un periaj corect, de sus in jos si de jos in sus cu atentie sporita la gingii.
Tineti cont de alimentele care va declanseaza sensibilitatea. Ati experimentat o durere de dinti in timp ce ati baut ceai fierbinte sau ati mancat o inghetata? Cel mai bine este sa evitati alimentele si bauturile la temperaturi extreme. In majoritatea cazurilor, sensibilitatea la nivelul gingiilor dispare dupa sarcina, astfel incat dupa nastere ar trebui sa puteti reveni la vechile obiceiuri de consum.Reduceti consumul de dulciuri. Zaharul hraneste bacteriile din gura, ceea ce poate duce la aparitia cariilor si la durere de dinti in sarcina.
Incercati, pe cat posibil, sa reduceti cantitatea de dulciuri pe care o consumati.Vizitati medicul dentist. Chiar daca sunteti insarcinata, nu folositi sarcina ca si scuza pentru a evita verificarea regulata a dintilor dumneavoastra. Vizitele la medicul dentist sunt foarte importante mai ales in aceasta perioada, de schimbari majore.
Aceasta va poate pastra zambetul sanatos chiar si atunci cand nu va asteptati. Doar asigurati-va ca ati reamintit medicului dentist ca sunteti insarcinata, deci puteti lua masuri de precautie adecvate (cum ar fi renuntarea la anumite tipuri de raze X).Este adevarat ca sarcina inseamna o perioada de schimbare, in special pentru corpul dumneavoastra. Dar nu trebuie sa acceptati sa suferiti niciun disconfort oral. Vorbiti cu medicul ginecolog pentru sugestii de medicatie pe care o puteti lua in siguranta. Cu indrumare profesionala consistenta si ingrijire personala, veti putea sa va bucurati de sarcina fara a va ingrijora de efectele secundare ce pot avea efect asupra danturii.
Suntem siguri ca asa cum tva ganditi la sanatatea dumneavoastra, v-ati gandit de nenumarate ori si la sanatatea bebelusului vostru. Probabil ca ati luat in calcul recoltarea de celule stem la nastere. Este foarte bine sa vorbiti din timp cu doctorul dumneavoastra despre optiunea si despre tehnica de recoltare a celulelor stem.dureri de dinti in sarcinaO clinica specializata este Baby Stem, singurul partener in Romania, a bancii de celule stem Seracell, numarul 1 in Germania. Baby Stem aduce in Romania experienta si calitatea germana a serviciilor de stocare si mai ales de prelucrare a probelor biologice in vederea tratamentelor ulterioare cu celule stem.
Pentru mai multe detalii vizitati www.babystem.ro.